Rozkosz dla podniebienia: kokosowy krem z awokado i banana

Ciężko znaleźć mi coś „deserowego” (poza kawą naturalnie), co spowoduje, że odpłynę w krainę niepowtarzalnych smaków, ale ten krem właśnie sprawił, że tak się stało. Na przepis trafiłam zupełnie przypadkiem, przeglądając rozmaite pod względem tematyki blogi i już wiem, że u autorki, na stole, zawsze doszukałabym się czegoś dla siebie (a to rzadkość) – Kobieto: jesteś Mistrzem 😉

Poniżej dzielę się przepisem, który na pewno zagości u mnie na stałe, a jest to niesamowicie aksamitny, nawet „maślany” (z przyjemnie chrupiącymi wiórkami), gęsty, z lekką słodyczą i delikatną kwaskowatością: kokosowy krem z awokado i banana podany z gotowanymi wiśniami i szczyptą cynamonu (najlepszy schłodzony).

Coś genialnego 😉

Przepis na kokosowy krem z awokado i banana (1 pucharek) (Przepis pochodzi z bloga: http://more-food-love-and-life.blogspot.com/)

Składniki:

  • 1 małe awokado (miękkie)
  • 1 mały banan (miękki)
  • 1/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 30 g mąki kokosowej
  • szczypta cynamonu
  • wiśnie

Sposób przygotowania:

Awokado i banana obrać, pokroić, wrzucić do miski i zblendować na gładki krem. Następnie wlać mleczko kokosowe, wsypać mąkę kokosową – wymieszać. Na wierzch wyłożyć wiśnie (najlepiej ugotowane z kilkoma kroplami cytryny oraz syropu z agawy) i oprószyć cynamonem – schłodzić.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii, Przepisy, Wegańskie i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *