Walentynkowe WEGE przysmaki (V): kokosowa biała czekolada z migdałami

Tym przepysznym, bezglutenowym, wegańskim akcentem kończę cykl walentynkowych przysmaków 😉

A jest to biała czekolada wykonana na bazie mleczka kokosowego, nafaszerowana całą masą migdałów oraz plastrów kokosowych – genialna!

Zaraz po wyciągnięciu z zamrażarki jest dość twarda, ale po odczekaniu kilku minut idealnie kremowa 😉

Przepis na koksową białą czekoladę z migdałami (Przepis pochodzi z bloga: http://foodmania-przepisy.blogspot.com/)

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 garść migdałów
  • 0,5 garści plastrów kokosowych
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 15 g ekologicznego cukru waniliowego

*jeśli ktoś lubi słodsze to można dosłodzić ksylitolem lub erytrytolem

Sposób przygotowania:

Prostokątne naczynie wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć trochę migdałów oraz plastrów kokosowych. Gęste mleczko wymieszać z cukrem, następnie dodać pozostałe migdały i plastry kokosa – wymieszać, przełożyć do formy i wstawić do zamrażarki na około 1h.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii, Przepisy, Wegańskie i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

0 odpowiedzi na „Walentynkowe WEGE przysmaki (V): kokosowa biała czekolada z migdałami

  1. ~nasumi pisze:

    słodka ta wegedieta, wolałbym jedzta, co chceta 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *