Jeśli ktoś jednak koniecznie pragnie mamie podarować słodkie serduszko, to proponuję ten oto przepis na błyskawiczne, maleńkie, urocze, kruchutkie, maślane, chrupiące ciasteczka. A jeśli mama lubi kawę, to będą istnym rajem dla podniebienia, ponieważ tak właśnie smakują: jak najwspanialsza filiżanka tego naparu, dodatkowo przegryzana czekoladową pralinką 😉
Przepis na kawowe serca z Nutellą (około 30 sztuk – już złożonych) (Przepis pochodzi z bloga: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/)
Składniki:
Ciasto:
- 300 g mąki pszennej (tortowej)
- 100 g cukru
- 180 g masła
- 1 jajko
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (użyłam „Nescafé Sensazione Créme”)
Dodatkowo:
- Nutella
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość około 3mm i wyciąć foremką serduszka.
Piec około 12-15 minut, w temperaturze 170°C
Wyjąć. Wystudzić. Przełożyć Nutellą.