A jeśli już serca, to może kawowe z Nutellą?

Jeśli ktoś jednak koniecznie pragnie mamie podarować słodkie serduszko, to proponuję ten oto przepis na błyskawiczne, maleńkie, urocze, kruchutkie, maślane, chrupiące ciasteczka. A jeśli mama lubi kawę, to będą istnym rajem dla podniebienia, ponieważ tak właśnie smakują: jak najwspanialsza filiżanka tego naparu, dodatkowo przegryzana czekoladową pralinką 😉

Przepis na kawowe serca z Nutellą (około 30 sztuk – już złożonych) (Przepis pochodzi z bloga: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/)

Składniki:

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej (tortowej)
  • 100 g cukru
  • 180 g masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (użyłam „Nescafé Sensazione Créme”)

Dodatkowo:

  • Nutella

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość około 3mm i wyciąć foremką serduszka.

Piec około 12-15 minut, w temperaturze 170°C

Wyjąć. Wystudzić. Przełożyć Nutellą.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii, Ciasteczka, Przepisy i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *